Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Trefort Ágoston kultuszminiszter körlevele a katolikus megyéspüspökökhöz, amelyben javasolta: rendezzék az alsópapság anyagi helyzetét.

Megtartották az első istentiszteletet a kispesti református templomban.

 Meghalt Győry Vilmos evangélikus lelkész, író, költő, műfordító.

A katolikus püspöki kar konferenciáján megállapodtak abban, hogy a kongruakérdést minden megyéspüspök megvitatja saját káptalanjával, és megszerzi hozzájárulásukat.

Trefort Ágoston vallás- és közoktatásügyi miniszter 15 731/1885. számú rendelete értelmében az egyházi hivatalok és a miniszteri rendelettel kinevezett anyakönyvvezetők levelezése portómentes.

A katolikus püspöki kar konferenciája a lelkészkedő papság kongruájának kiegészítése kapcsán úgy határozott, hogy a rendezést előzze meg az összes plébániákra kiterjedő, egységes irányelvek szerinti jövedelem-összeírás.

Meghalt Bocsor István pápai református tanár, történész, író.

Gr. Szapáry Gyula pénzügyminiszter 38 825/1885. számú körrendelete a héber nyelven vezetett kereskedelmi és iparkönyvek után illetékfizetési kötelezettséget írt elő.

A dunántúli református egyházkerület pápai közgyűlésén elhatározták, hogy önálló tanítóképezdét állítanak föl. → 1886/87. tanév

Pápán megjelent a Dunántúli Protestáns Lap az egyház és iskola köréből. Első felelős szerkesztője: Révész Kálmán.