Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Elhunyt Édes Albert református esperes, országgyűlési képviselő, majd gazdálkodó.

Budapesten a Wesselényi utcában ünnepélyes istentisztelettel megnyitották a baptisták imaházát.

Rohoncon a plébános kérésére az Isteni Megváltóról nevezett Nővérek átvették a szegényház vezetését.

Br. Fejérváry Géza honvédelmi miniszter 45 999/1887. számú rendelete értelmében a tényleges katonai szolgálatban elhalt katonák haláleseteit a polgári közigazgatási hatóság mellett az illetékes lelkészi hivatalokkal is köteles közölni a katonai hatóság.

A Szent István Társulat Tudományos és Irodalmi Osztálya elkészítette ügyrendjét. (Első szakosztály: hittudomány, filozófia, filológia, természettudomány. Második szakosztály: történelem és segédtudományai. Harmadik szakosztály: jog- és államtudomány, szociológia. Negyedik szakosztály: neveléstudomány és iskolaügy, hitéleti s népies irodalom, valamint szépművészet.)

Mezőberényben unitárius egyházközség jött létre.

Megjelent a Drohobeczky Gyula tanár, karnagy, a későbbi körösi megyéspüspök által alapított és szerkesztett, „a magyarországi görög katolikusok érdekeit képviselő” Kelet című hetilap első száma.

Budapesten Lévay Imre piarista szerzetes megalakította az első Katolikus Kört. (A hercegprímási megerősítést 1888. december 18-án kapta meg.)

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Protestáns Irodalmi Társaság. Célja: az evangéliumi protestáns tudományos egyházi és népszerű valláserkölcsi irodalom művelése és terjesztése. (1889–1944 között jelent meg folyóirata, a Protestáns Szemle, amely 1992-ben újraindult a Magyar Protestáns Közművelődési Egyesület folyóirataként.)

XIII. Leó pápa érdemei elismeréséül Michail Pávelt, a nagyváradi görög katolikus egyházmegye püspökét római grófnak és pápai trónállónak nevezte ki.