Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Az I. budapesti református zsinat harmadik ülésszaka megtárgyalta az iskolaügyi törvényjavaslatot, intézkedett a debreceni bölcsészeti és a kolozsvári teológiai fakultás javára közadakozás megindításáról, s határozott az evangélikusokkal közös ügyekről. → 1893. november 14–15.

Steiner Fülöp székesfehérvári megyéspüspök megáldotta a grazi Irgalmas Nővérek által vezetett adonyi óvodát.

Ivánkovits János esperes lett a Vallás- és Közoktatásügyi Minisztérium I. ügyosztályának főnöke miniszteri tanácsosként. (Hivatalától akkor vált meg, amikor rozsnyói megyéspüspökké nevezték ki.) → 1896. december 29.–1911. március18.

A katolikus püspöki kar konferenciáján a katolikus szerveződésről tárgyaltak. Schlauch Lőrinc nagyváradi latin szertartású megyéspüspök javasolta, hogy a létrehozandó katolikus autonómia-szervezet közreműködésével, a katolikus alapok és alapítványok segítségével rendezzék a kongruakérdést. Steiner Fülöp székesfehérvári, Zalka János győri megyéspüspök és Fehér Ipoly pannonhalmi főapát országos katolikus nagygyűlés tartását indítványozták a kívánatos katolikus közszellem kialakítása érdekében.

Svájcból érkezve hazánkban is megtelepedtek a betegápolással foglalkozó Assisi Szent Ferenc Leányai.

Megalakult a Katolikus Tanoncokat Védő Egyesület azzal a céllal, hogy a katolikus tanoncokat vasárnaponként közös szórakozásra és oktatásra összehozza.

Vaszary Kolos hercegprímás Budapesten Érseki Helynökséget állított föl.

A budai református nőegylet tagjai szervezésében megalakult a Lorántffy Zsuzsanna Egyesület. Célja: a keresztyén erkölcsi és hitélet fejlesztése, elsősorban nők és gyermekek között. Lapjai: Keresztyén Híradó (1895–1900), Olajág, Örömhír.

Gr. Csáky Albin vallás- és közoktatásügyi miniszter 55 711/1892. számú rendelete a zsidó középiskolai tanulóknak a szombati és ünnepnapi írás és rajzolás alóli felmentés jogát a gimnáziumok és reáliskolák igazgatóira ruházta, minden eddigi megszorítás vagy egyéb feltétel nélkül, csak a szülők írásos kérvénye szükséges.

I. Ferenc József király jóváhagyta a magyarországi ágostai hitvallású evangélikus keresztyén egyház alkotmányát.