Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A közforgalmú vasúthálózat hossza 8190 km. A személyautók száma 720 133 db.

Magyarországon is kötelező a köz­úti elakadást jelző háromszög használata.

Elkészül a Hegyeshalom–Rajka–határállomás közötti 13 km hosszú vasúti pálya villamosítása.

Hatályba lép az utazási szerződésekről szóló rendelet. Az utazási irodák kötelesek a szerződésben álló szolgáltatásokat teljesíteni.

A Merkur és az Állami Biztosító megállapodást ír alá a gépjármű-felelősségi és casco biztosítás alapján rendezett károknál a soron kívüli kiutalásokról. Erre csak akkor kerülhet sor, ha a gépjárművet három évnél nem régebben, új állapotban hozták forgalomba, és a kárcselekmény az autó eredeti tulajdonosait érinti.

Kihirdetik Magyarország és Szíria között 1977. március 29-én aláírt nemzetközi közúti fuvarozási megállapodást.

Kihirdetik Magyarország és Pakisztán között a légi járatok tárgyában 1977. május 11-jén aláírt egyezményt.

Budapesten megalakul az Inter­lighter bolgár, csehszlovák, magyar és szovjet nemzetközi hajózási vállalat, amely a tagországok egymás közötti szállításait és más országok külkereskedelmi áruinak folyami-tengeri fuvarozását vállalja. Székhelye: Budapest. Az alapítók kétszáz 1100 tonnás bárkát adnak a közös hajóparkba. A bárkákat a Dunán a tagországok hajói továbbítják, a tengeri szállításhoz két szovjet bárkaszállító hajót bérelnek.