Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A közforgalmú vasúthálózat hossza 7864 km. A személyautók száma 1 105 446 db.

Engedélyezik a magántaxizást. Az év végére a személyszállító kisiparosok száma Budapesten 2 412 fő.

Hatályba lép a közúti személyszállítási szerződésekről szóló rendelet. A rendelet az autóbusszal, trolival, villamossal és személygépkocsival díj ellenében végzett személyszállításra, járművek bérbeadására terjed ki. A közlekedési vállalatok menetrendkészítésénél figyelembe kell venni az utazási igényeket, a helyi érdekeket és az utaski­szolgálás kulturáltságának követelményeit. Távolsági forgalomban az utasok elszállításának sorrendje: előzetes helybiztosítással rendelkező utasok, bérlettel vagy előre váltott jeggyel bíró utasok, nagyobb távolságra utazók. Közlekedési vállalat olyan poggyász szállítását is vállalhatja, melynek feladója nem utazik a járattal.

Hatályba lép a közúti árutovábbítási szerződésekről szóló rendelet. A fuvarozási határidő a legrövidebb fuvarozási útvonal minden megkezdett 20 km-re 1 óra. Az 5 000 kg-ot el nem érő tömegű áru (darabáru) szállítási útvonalát és eszközét a fuvarozó határozza meg. A áru fuvarozási határideje megyén belüli szállításnál 3 nap, egyébként 7 nap.

Elkészül a Budapest Kelenföld–Budafok–Háros közötti 7 km hosszú vasúti pálya villamosítása.

A minisztertanács elfogadja az észak–déli metróvonal beruházását.

A nyári szezon végéig kísérleti jelleggel bevezetik Budapesten az ún. telkes-autóbuszjáratokat. A 20 percenként induló járatokra a viteldíj 3 Ft.

Elkészül a Kiskunfélegyháza–Szeged közötti 61 km hosszú vasúti pálya villamosítása.

Elkészül a Porpác–Szombathely közötti 13 km hosszú második vágány.

Új MÁV- és Volán-menetrend lép életbe. A legtöbb autóbusz-menetrendi változás az ötnapos munkahét bevezetésével függ össze: 4650 járat menetrendje megváltozik.Üzembe helyeznek 310 új autóbuszpárt, 200 gyenge forgalmú járat megszűnik. A balatoni gyorsvonatok menetideje 10 perccel csökken. Budapest–Miskolc között hétköznap napi 11 gyors- és expresszvonatpár közlekedik.