Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Hatályba lép a tengeri hajók köbözéséről szóló rendelet. A magyar hajólajstromban nyilvántartott tengeri hajókat köbözési bizonyítvánnyal kell ellátni.

Tatabánya határában megnyílik az ország első autós áruháza, a Skála Sztráda.

A nyugdíjasok az eddigi évi 8 helyett 16 alkalommal kapnak 50%-os vasúti vagy távolsági autóbuszra érvényes menetjegykedvezményt. Megszüntetik a közalkalmazottak családtagjainak 33%-os menetjegykedvezményét.

A MÁV az utolsó menetrend szerinti gőzvontatású személyvonat közlekedését is leállítja. A teherforgalomban a gőzvontatás 1987-ben szűnik meg.

Kihirdetik a közúti kereskedelmi járművek ideiglenes behozatalára vonatkozó 1956. évi genfi vámegyezmény módosított szövegét.

Új Rába-hidat avatnak fel Meggyeskovácsinál. Hossza: 50 méter.

A Központi Népi Ellenőrzési Bizottság beszámolót hallgat meg a közúti gépjárművek alkatrészeinek újrahasznosításával kapcsolatos intézkedésekről.

Módosul a KRESZ. Bevezetik a gyalogos-, kerékpárosveszélyre figyelmeztető táblát. Az úttesten sárga vonallal különítik el a kerékpárutat. A fénysorompó villogó fehér fénye a szabad továbbhaladást engedélyezi. Nappal is kivilágítva kell közlekednie a motorkerékpároknak.

Hatályba lép a a vasúti járművek üzembe helyezésének engedélyezéséről és időszakos vizsgálatáról szóló rendelet.