Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A kormány elhatározza, hogy Magyarország csatlakozik a vasúti járművek beszerzésének finanszírozására alapított Eurofima Társaságot létrehozó, 1955. október 20-án elfogadott nemzetközi egyezményhez.

12 Áfor-benzinkút a jövőben a Kuvait–Áfor Kft. töltőállomásaként mű­ködik.

A kormány dönt az autóvámok emeléséről. A külföldről behozott autók vámját 8%-kal, a környezetkímélő katalizátoros autókét 3%-kal emelik. Személygépkocsi-behozatallal csak az exportengedéllyel rendelkező cégek foglalkozhatnak.

A kormány jóváhagyja a koncessziós autópálya-építés megvalósíthatósági tanulmányának amerikai finanszírozását. → május 30.

A Balaton Volán üzemegységeiből kilenc államigazgatási felügyelet alatt álló vállalat alakul.

Drágul a vasúti személyszállítási (80%-kal) és a távolsági autóbusz- (55%-kal) menetjegyek ára. Megszűnik a személyvonati és gyorsvonati menetjegyárak közötti különbség.

Az Ikarus fizetési nehézségek miatt ideiglenesen felfüggeszti az autóbu­szok Szovjetunióba szállítását.

Az országgyűlés törvényt fogad el, mely szerint nem indítanak büntető­eljárást az októberi taxisblokád szabály­sértői, ill. bűncselekményt elkövetői ellen.

A kormány dönt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról. → április 15., július 10., 1992. május 7.

Ismét megindul a kishatár-menti személyforgalom a szovjet–magyar határon.