Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Kihirdetik a koncesszióról szóló XVI. törvényt. Lehetővé válik autópályák, vasutak, csatornák, kikötők, nemzetközi kereskedelmi repülőtér koncessziós építése. → szeptember 2.

Megindul az InterCity-szolgáltatás a MÁV vonalain. Az első IC vonal Budapest–Miskolc között üzemel, a következő vonatnevekkel: Lillafüred, Szinva, Sajó, Borsod, Hámor.

A kormány hozzájárul a magyarországi repülőtér-fejlesztési tanulmány elő­készítésének amerikai finanszírozásához.

Baján felavatják az ország második legnagyobb nemzetközi vízi kikötőjét.

Két új határátkelőhely nyílik Ausztria és Magyarország között. → 1992. április 23.

Literenként 4 Ft-tal csökken a benzin ára, mivel életbe lép a kötelező gépjármű-­felelősségbiztosítás új szer­ződéses rendszere.

Magyarország és Ausztria egyezményt köt az egymás közötti vasúti határforgalom ellenőrzéséről. Törvénybe iktatja az 1993. évi XV. törvény.

Az Alkotmánybíróság nem tartja alkotmányellenesnek a kötelező gépjár­mű-­felelősségbiztosításról szóló rendeletet.

Az európai vasutak fejlődésének elősegítésére az Európai Közösség irányelveket ad ki a közösségbe tartozó országok vasútjainak fejlesztéséről. Az irányelv 16 cikkelyből áll. Lényege, hogy javuljanak az együttműködés, a koordináció feltételei a közlekedési ágak között, ésszerűbb legyen vasúti kapacitások kihasználása, megteremtődjenek a verseny feltételei a vasúti közlekedési piacon.

A kormány rendeletet ad ki egy egységes közlekedési hatósági szerv lé­tesítéséről.