Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Magyarország és Ukrajna szer­ződést ír alá. A két ország biztosítja az egymás területén áthaladó személyek és áruk akadálytalan átjutását, megjavítja a határ menti közlekedést. Törvénybe iktatja az 1995. évi XLV. törvény.

Magyarország, az Európai Közösség és tagállamai aláírják az európai megállapodást. Ennek értelmében az aláírók együttműködnek, hogy Magyarország átalakítsa és korszerűsítse a közlekedést, könnyítse az utasok és áruk mozgását, valamint a tranzitszállításokat. Törvénybe iktatja az 1994. évi I. törvény.

Kihirdetik a gépjárműadóról szóló LXXXII. törvényt. → 1995. február 21.

A kormány határozatban foglal­kozik Szabolcs-Szatmár-Bereg megye felzárkózását elősegítő intézkedésekkel. Rövid távon el kell kezdeni a vásáros­naményi híd rekonstrukcióját. A tiszai átkelési viszonyok javítására programot kell kidolgozni és megvalósítani.

A közforgalmú vasúthálózat hossza 7766 km. A személyautók száma 2 015 455 db.

A fővárosi tömegközlekedésben bevezetik a hét-, tizennégy napos, valamint a kedvezményes, vissza nem váltható bérleteket.

A közlekedési tárca elsietettnek tartja az országgyűlés döntését a külföldi autók tranzitdíjának jelentős emeléséről. → január 15., január 17.

Bevezetik a fogyasztási adót a nem katalizátoros autókra. → 1995. március 23.