Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Az Alkotmánybíróság határozata értelmében a helyi taxigépkocsik keretszámának meghatározása alkotmányellenes: „A taxipiac anomáliáit az erőszakos helyfoglalás, versenytársak kiszorítása stb. más, igazgatási intézkedésekkel lehet és kell megoldani.”

A kormány kihirdeti az európai, nem menetrend szerinti légi jára­tok kereskedelemi jogairól szóló 1956. évi egyezményt, valamint az európai menetrend szerinti légi járatokon alkalmazandó díjtételek kialakításának gyakorlatáról szóló 1987. évi egyezményt.

A kormány kihirdeti a fontos, kombinált nemzetközi szállítási vonalakról és ezek létesítéséről Genfben 1991. február 1-jén létrehozott európai megállapodást. Ennek értelmében Magyarországon a nemzetközi kombinált forgalom számára fontos terminálok: Budapest-Józsefváros, Debrecen, Sopron, Szeged, Záhony. A magyarországi nemzetközi kombinált forgalom számára fontos határ­átlépő pontok: Hegyeshalom, Komárom, Rajka, Murakeresztúr, Gyékényes, Kelebia, Záhony, Lőkösháza, Szob. A nemzetközi kombinált forgalom számára fontos nyomváltó állomás: Záhony.

Felavatják az M1-es autópálya Győrt elkerülő szakaszának 18 km-es részét. A teljes 24 km-es pályát október 18-án adják át a forgalomnak. A beruházás több mint 12,5 milliárd forintba kerül.

A kormány módosítja a KRESZ-t. Ismét tilos az autóbuszok haladása a belső sávban. A módosítások június 1-jén lépnek érvénybe.

A közlekedési miniszter nyilvánosságra hozza, hogy az M5-ös autópálya továbbépítésére és üzemeltetésére a francia–osztrák–magyar társaságokból álló HUMI konzorcium kapott koncessziót. Aláírják a koncessziós szerződést.

A Malév és a Delta amerikai légitársaság közös üzemeltetésében közlekedik a Budapest–New York közvetlen légijárat.

Átadják a forgalomnak az M0-s kör­gyűrűnek az M1-es autópályát és a 6-os fő­utat összekötő szakaszát. Hossza: 13,9 km.

A fővárosban üzembe helyezik az ország első magán-autógáztöltő állomását.

Gönyű térségében átadnak a forgalomnak egy három hajóállásos rakodót.