Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A kormány dönt a személygépkocsik fogyasztási adójának felemeléséről.

Budapesten aláírják a Ferihegy 2. utasforgalmi épületének bővítéséről szóló alapszerződést.

Az országgyűlés az autóimport csökkentése, a hazai gépkocsigyártás fellendítése érdekében 10%-kal megemeli a gépjárművek fogyasztási adóját. A rendelkezés május 1-jén lép hatályba.

A kollektív szerződés hiánya miatt országosan sztrájkolnak a vasutasok. Minimális szolgáltatásként minden vonalon 2-2 pár vonat közlekedik. → 1997. december 13.

A MÁV Rt., az orosz Vasútügyi Minisztérium, valamint Ukrajna Vasúti Közlekedési Hivatala jegyzőkönyvet ír alá, melynek értelmében a FÁK-országokból Magyarországra, ill. Magyarországon keresztül vasúton szállított áruk mennyisége az 1994. évi 5,3 millió tonnáról 6 millióra emelkedhet.

Az Indicator Rt. repülőgépe hetente kétszer oda-vissza közlekedik Budapest–Temesvár–Kolozsvár között. Ez az első Budapest–Erdély közötti menetrend szerinti légijárat.

Az esztergom–párkányi híd újjáépítésével kapcsolatos magyar–szlovák keretmegállapodást írnak alá a két ország érintett polgármesterei.

Egyezményt írnak alá a magyar–ukrán vasúti forgalomról Kijevben. Az egyezmény rögzíti a két ország vasúti határállomásait (határátszelő vonalszakaszait), az államhatáron átmenő vasúti határforgalom rendjét.

A Nagykörút teljes szakaszán be­fejeződik a rekonstrukció.