Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Bejelentik, hogy 1998-tól Győrben évi 30 ezer Audi személyautót fognak összeszerelni.

Ismét megnyitják az 1981-­ben bezárt Ipolytarnóc–Kalonda közötti határátkelőhelyet.

Új, Budapest–Atlanta közötti légijáratot indít el a Malév és a Delta Airlines.

Az Ausztriából hazaérkező magyar állampolgárok részére a hegyeshalmi határátkelőhelyen külön sávot jelölnek ki.

Kihirdetik Magyarország és Ukrajna között a nemzetközi közúti közlekedésről szóló egyezményt. A két ország közötti kishatár-forgalom 60 kilométeres körzetben engedélymentesen és adófizetés nélkül történik.

A Belügyminisztérium rendeletet ad ki a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülékek felszerelésének és használatának szabályairól.

A kormány határozatot hoz, melynek értelmében az 1995–96. évi privatizációs bevételekből származó kamatmegtakarításból az M3-as autópálya építésére 1,5 milliárd Ft-ot kell nyújtani.

Budapesten tanácskozik a Nemzetközi Közúti Fuvarozási Egyesület kongresszusa.

A Közlekedési Miniszterek Európai Konferenciája (CEMT) Budapesten tanácskozik. 31 tagország, 5 megfigyelő állam, továbbá társult országként Ausztrália, Japán, Kanada, Oroszország, az USA és Új-Zéland közlekedési miniszterei, valamint az Európai Unió és az ENSZ Európai Gazdasági Bizottsága vezető képviselői kapnak meghívást.

A közlekedési miniszter kétoldalú megbeszéléseket folytat több európai közlekedési miniszterrel. A kétoldalú tárgyalások napirendjén szerepel a Trieszt–Budapest–Kijev közlekedési korridor kiépítése, illetve az ehhez kapcsolódó beruházások európai uniós támogatása. A tárgyalásokon szó van az M3-as autópálya továbbépítésére felhasználható német hitel, valamint Phare-támogatás igénybevételéről is. A napirenden szerepel többek között a soroksári kombinált fuvarozási terminál kiépítésének támogatása, az Esztergom–Párkány közötti Duna-híd felújításának előkészítése. → 1997. június 25.