Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A kormány a Mahart hajóbeszerzési programjával foglalkozik. A Mahart lehetőséget kap, hogy az orosz államadósság terhére, 44,7 millió dollár erejéig, öt hajóra kössön megállapodást. A hajók, az ütemezésnek megfelelően, 1996–1998 között érkeznek.

Csaknem 18 ezer veszélyes munkakörben dolgozó vasutas számára biztosítást köt a MÁV Rt.

Csak a sárga rendszámot megszerzett, és a kijelölt tanfolyamot elvégzett, sofőrök közlekedhetnek az utakon. A magánszemélyek által üzemeltetett tehergépkocsik a régi, fehér alapszínű rendszámokkal természetesen továbbra is közlekedhetnek. Tulajdonosaiknak azonban a közúti ellenőrzések során igazolniuk kell, hogy a szállított áru saját tulajdonuk. Az engedély és sárga rendszám nélkül tevékenykedők számára megtiltják az árufuvarozást.

A fővárosi tömegközlekedésben bevezetik a metrójegyeket (szakasz-, átszálló- és szakaszátszálló jegy), valamint a tanköteles csoportok gyűjtőjegyét.

Az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánítja és megsemmisíti a Fővárosi Önkormányzat parkolásról szóló rendeletének a kerékbilincs alkalmazásáról szóló részét. A gépjármű közterületen való várakozása, a parkolás tartalmában nem tekinthető területbérleti jogviszonynak, hanem a közterület közlekedési célú használatának minősül. → 1997. február 10.

Forgalomba állítják a Magyar Vöröskereszt első katasztrófaautóját, mely az M0-s körgyűrűn, az M1- és M7-es autópályán ad gyors segítséget.

Országgyűlési határozat írja elő a magyar közlekedéspolitika megvalósításához szükséges, legsürgősebben megoldandó feladatokat. A koncepció az egyes környezetvédelmi szakterületeket (levegőszennyezés, zaj és rezgés, hulladék, víz, természet- és tájvédelem stb.) vizsgálva összesen 42 intézkedést jelöl meg 2010-ig, három szakaszra (2000-ig, 2000–2005 és 2005–2010 között) bontva azok megvalósítását. A környezetkímélő közlekedési rendszer eléréséhez szükséges fejlesztés mintegy 9 400 milliárd Ft-ot igényel.

A gőzüzemű magyarországi vasutak 150. évfordulója tiszteletére nagy vasúttörténeti kiállítás nyílik a Közlekedési Múzeumban. Délután nemzetközi vasúti járműparádét rendeznek Angyalföldön.