Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Módosítják a KRESZ-t. Járművezetők menet közben kézben tartott mobil- rádiótelefont nem használhatnak, bevezetik az ellenőrzésre figyelmeztető jelzőtáblát, elrendelik a légzsákkal felszerelt ülésekhez a biztonsági gyermekülés beszerelésének tilalmát stb. A vasúti átjárókon való biztonságos átkelés érdekében sebességkorlátozást vezettek be. Az átjárókon történő folyamatos áthaladás minimális sebessége 5 km/óra.

A rendszerváltás óta a kormányzati erőfeszítések és programok ellenére az ólomkibocsátást kivéve nem sikerült látványos javulást elérni az autóközlekedés légszennyezésének csökkentésében – írja a Heti Világgazdaság. A fővárosban mind a nitrogén-oxid-, mind a szén-monoxid-­szennyezés egyre több helyen haladja meg az úgynevezett egészségügyi határértéket.

Életbe lép a nehéz-tehergépkocsik közlekedésének korlátozásáról szóló kormányrendelet. Ennek értelmében június 15. és augusztus 31. között Magyarország területére belépő hazai gépkocsik a legrövidebb úton, a forgalomkorlátozás ellenére is elmehetnek a telephelyükig.

A köztársasági elnök kijelenti, hogy Magyarország olyan közlekedési útvonallá kíván válni, amely összeköti a keletet a nyugattal. Európában az egyik legfontosabb infrastrukturális építkezés a Barcelonát és Kijevet összekötő 5-ös számú európai közlekedési folyosó létrehozása.

A Fidesz-Magyar Polgári Párt alelnöke kijelenti, az M0-s körgyűrű építésének kérdése körül érdekcsoportok működnek, pontosabban a betonlobby, azaz az Állami Autópályakezelő Közhasznú Társaság.

Magyarország és Szlovénia megállapodik, hogy a Barcelona–Kijev között húzódó páneurópai közlekedési folyosó részét képező M70-es gyorsforgalmi út Tornyiszentmiklósnál metszi az országhatárt. Bejelentik, hogy az M0-s körgyűrűnek nem a korábban tervezett északi, hanem a keleti szakaszát fogják először megépíteni.

Az Olympic Airways beindítja Athén és Budapest közötti járatait. Az Olympic hétfőn, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekedik a két főváros között. A Malév megállapodik az Olympic Airways-zel, s eszerint a görög légitársaság június 22-től hetente ötször, a Malév pedig hetente tízszer közlekedik Athén és Budapest között.

Helsinkiben az összeurópai közlekedési konferencia az európai uniós korridorrendszer részévé minősíti a Magyarországon áthaladó 5-ös folyosót. Ezáltal az M7-es és az M3-as autópályák és a velük párhuzamosan haladó vasútvonalak az Európai Unió által is támogatott útvonalak közé kerülnek. Megszavazzák a kontinens szempontjából különösen fontos tranzitfolyosókat, melyből három vezet át Magyarországon. A konferencia kijelöli a 10-es folyosót, amely a magyar területekkel párhuzamosan haladó alternatív útvonal.

Megtisztítják a graffitiktől és festéktaszító anyaggal vonják be a Lánchidat.

Magyarország aláírja az Euro­control- (Európai Szervezet a Légi­köz­le­ke­dés Biztonságáról) egyezmény mó­dosításáról, ill. a közép-európai magas­légtéri for­galomirányító központ létrehozásáról szóló egyezményeket.