Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

A Szabolcs Volán Közlekedési Rt. Nyíregyházán jelképesen átadja az utasoknak azt a két korszerű, légkondicionált autóbuszt, amelyek április 1-jétől a Budapest–Nyíregyháza között közlekedő InterCity-vonatok útvonalát hosszabbítják meg Nyíregyháza–Nagykálló–Nyírbátor–Mátészalka–Fehérgyarmat–Tiszabecs útvonalon. Az InterCity-vonatokhoz igazodó új autóbuszjárat a Szatmárban élőknek lehetővé teszi, hogy egy nap alatt eljuthassanak Budapestre és vissza.

„Az idén sem marad el a túrázók kedvelt programja, a szakszervezeti természetjáró különvonat” – írja a Fejér Megyei Hírlap.

„Pest megye területén majdnem mindennap megrongálnak valahol vasúti berendezést, kővel dobálják a szerelvényeket. A legveszélyesebb a Kőbánya-Kispest–Lajosmizse–Dabas vonal, ahol az ún. diszkóvonatokon történik a legtöbb kár” – írja az Új Pest Megyei Hírlap.

Megérkezik Amszterdamból Budapestre a Malév Rt. hatodik Fokker repülőgépe. A Fokkerek a Tupoljev 134-es repülőgépeket váltják fel. A korszerű, környezetkímélő típus zajszintje és szennyezőanyag-kibocsátása rendkívül alacsony, így megfelel a Nemzetközi Légügyi Szervezet által megállapított határértékeknek.

A kormány elrendeli a repülőtéri tranzitvízum bevezetését.

A Magyar Közlekedési Klub és a MÁV Rt. együttműködési megállapodást ír alá. A környezetvédő szervezet vállalja a vasúti közlekedés előnyeinek széles körű propagálását, különös tekintettel MÁV elővárosi vasúti programjára.

Az Alkotmánybíróság megsemmisíti a társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény azon rendelkezését, mely kizárja a költségek közül a gépkocsikba beszerelhető mobiltelefonok kihangosító berendezéseinek költségeit, a casco biztosításhoz megkívánt autóriasztó berendezés és a hólánc költségeit.

A kormány és az Európai Beruházási Bank aláírja a Dél-Buda–Rákospalota közötti metró megépítéséhez szükséges hitel- és állami garanciaszerződéseket.

Aláírják az Ikarus privatizációs szerződését. Az MT–HZ Kft. megveszi az állam részvényeit, így részesedése a cégben 53,9%.

Bejelentik, hogy az Opel új sebességváltógyárat épít Szentgotthárdon.