Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

35 millió dollár értékű hitel felvételéről állapodik meg a MÁV Rt. A hitelfelvétel célja a számítógépes gazdálkodásirányítási rendszer kiépítése. A kölcsönt a Budapest Bank Rt., illetve a Magyar Fejlesztési Bank Rt. által alkotott konzorcium szervezésében veszi igénybe a MÁV.

London Gatwick repülőtérre a Malév új járatot indít. A Malév járatai már naponta háromszor közlekednek London–Budapest között.

„Magyarországon ma háromszor annyi új kétkerekű talál gazdára, mint az évtized közepén, ám a mennyiség látványos felfutása a minőség romlásával párhuzamosan – sőt jórészt következményeként” – zajlik – írja a Heti Világgazdaság. Hamarosan begyűrűzik Magyarországra a túrabicikli és a mountain bike erényeit egyesítő, kényelmes trekking bike divatja.

Átadják az M5-ös autópálya Kecskemét és Kiskunfélegyháza közötti szakaszát. A 23 km-es úton minimum 450, maximum 1670 Ft-ot kell fizetni. Az útszakasz több mint 30 milliárd Ft-ba került.

Hat hónap haladékot adnak az M1-es autópálya Győr és Hegyeshalom közti szakaszát üzemeltető Első Magyar Koncessziós Autópálya Rt. (Elmka) gazdasági helyzetének megszilárdítására a cég hitelezői.

Megnyílik a felújított dráva­sza­bol­csi határátkelőhely.

„Nem lehet pontosan tudni, hány benzinkút üzemel Magyarországon. A legnagyobb olajcégek az Agip, Aral, Avanti, BP, Esso, Jet, Mol, OMV, Shell, Total és Tamoil. Ausztria kivételével már valamennyi környező országban működik MOL-kút. … A szakértők szerint az emberek úgy viszonyulnak a benzinkúthoz, mint a buszmegállóhoz: legyen a közelben, de isten mentsen attól, hogy éppen a házuk elé telepítsék” – írja a Népszabadság.

Átadják a forgalomnak az M1-es autópályához kapcsolódó M15-ös gyorsforgalmi utat. Az autósoknak a rajkai határátkelőhely és Levél község közötti 13,7 km-es autóúton nem kell autópályadíjat fizetniük.

Rendeletben szabályozzák a magyar légtér légi közlekedés céljára történő kijelölését.