Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Átadják a forgalomnak a Rákospalota–Újpest–Vácrátót között villamosított, 31 km hosszú, egyvágányú vasútvonalat. A vasútvillamosításra koncessziós szerződéssel került sor.

Megalakul az „M8 kerekasztal”. Cél: az M8-as autópálya és a dunaújvárosi Duna-híd megépítésének gyorsítása.

Bejelentik, hogy az Audi motorfejlesztő központot létesít Győrben. A beruházás értéke 90 millió márka.

A MÁV Rt. és a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Rt. megfigyelő tagja az Európai Vasutak Szövetségének.

Megváltoztak a diákigazolványokhoz kapcsolódó utazási kedvezmények. A korábbi 50% helyett a gyermekek 4–14 éves korig, illetve a nappali és az esti tagozatos diákok 65,7%-os mérséklésű menetjegyet válthatnak.

Tarpa–Bereg­surány–Vásárosnamény–Nyíregyháza között gyorsjárati autóbusz közlekedik, mely közvetlen csatlakozást teremt két, Nyíregyháza–Budapest között közlekedő Inter­City-­vonathoz. Ezzel Szabolcs–Szatmár megye valamennyi városából egy nap alatt meg lehet járni a fővárost oda-vissza.

A Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Rt.-t az osztrák állam megbízza a Sop­ron–Deutschkreitz közötti 10,1 kilométer hosszú, egyvágányú osztrák vasúti pályaszakasz villamosításával és pályafelújításával.

A Fővárosi Bíróság jogszerűnek ítéli az 1998. december 22-i vasutassztrájkot. → június 9.

Rendeletben szabályozzák az útfenntartási és -fejlesztési célelőirányzathoz kapcsolódó feladatokat. A célelőirány­z­atok folyó bevételeinek legfeljebb 1%-át kerékpárutak építésére kell fordítani. A belföldi gépjárműadó-bevétel legfeljebb 25%-a a helyi közúthálózat országos közutakhoz csatlakozó, tehermentesítő részeinek, járdáknak, településeket összekötő, ill. bekötőutak építésére használható fel.

Benzinvámot kell fizetni azoknak az autósoknak, akik 24 óra alatt egynél több alkalommal lépik át az országhatárt Románia, Jugoszlávia és Ukrajna irányából. Az intézkedés célja az üzemanyag-­nyerészkedés megakadályozása.