Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Nógrádi László leendő közlekedési és vízügyi minisztert meghallgatja az országgyűlés gazdasági bizottsága. Nógrádi a közlekedéspolitikai koncepció átgondolását tartja legsürgetőbb feladatának.

A Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium rendeletben módosítja az M1-es és M3-as autópálya használatának díjait.

A Budapesti Közlekedési Vállalat – a főváros egyetértésével – évközi jegyáremelést kezdeményez a Pénzügyminisztériumban.

„Semmibe futnak a kerékpárutak” – írja a Magyar Hírlap. Magyarországon egybefüggő kerékpárutak nincsenek, a meglévők pedig nemzetközi viszonylatban nem számítanak kerékpárútnak. Budapesten naponta 50 ezer ember közlekedik kerékpárral.

A Kombinált Fuvarozás Nemzetközi Szövetségének közgyűlése Budapesten.

Elkészült a Székesfehérvár–Celldömölk közötti vonalszakasz villamosítása.

Életbe lép a MÁV új menetrendje. Több InterCityt közlekedtetnek és több elővárosi járatot állítanak forgalomba. Budapest–Zalaegerszeg között új InterCity közlekedik. A pécsi, miskolci, debreceni és szegedi fővonalon 2-3 óránként járnak az IC-k. Kísérleti jelleggel a pécsi, szegedi és kaposvári IC-járatokon csak nemdohányzó kocsik közlekednek.

Távozik a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium átszervezésével egyet nem értő Katona Kálmán miniszter a posztjáról. Az új közlekedési és vízügyi miniszter Nógrádi László. → december 1.

Felújítás miatt lezárják a Jászberényi úti felüljárót a fővárosban.