Az oldalon lévő Célzott keresés használatával, illetve a bejegyzések alatt található címkék segítségével könnyen megtalálhatja az Ön által keresett kronológiát

Birodalmi rendelet megfosztotta a magyar zsidó hitközségeket önkormányzatuktól, s a hatóság nevezte ki az elöljárókat.

Rendelet arról, hogy a zsidók születési, esketési és halálozási anyakönyveiket német nyelven vezessék. (1863 után az országban dívó nyelvek egyikén.)

Vasile Erdélyi nagyváradi püspök fölszentelte Sterca Suluţiut, az újonnan kinevezett fogarasi püspököt.

Prelà Michele Viale bécsi nuncius Giacomo Antonelli vatikáni államtitkárnak írt jelentésében Scitovszky János hercegprímás egyházi tevékenységét kiemelkedőnek minősítette, dicsérte az általa alapított intézményeket, hangsúlyozva, hogy „a Monarchia legkiválóbb főpapjának” tekinti, és javasolja számára a bíborosi méltóság megadását.

Elhelyezték a lipótvárosi II. plébániatemplom (Bazilika) alapkövét.

Császári nyílt parancs a vallásra vonatkozó alapjogok módosításáról.

Scitovszky János esztergomi érsek pécsi apostoli kormányzóként Pécsre telepítette a Notre Dame kanonisszákat.

IX. Pius pápa Scitovszky János hercegprímást, esztergomi érseket 3 évre a magyarországi kolostorok apostoli vizitátorává nevezte ki az esztergomi, kalocsai és egri érseki tartományra nézve.

Prelà Michele Viale bécsi nuncius Giacomo Antonelli vatikáni államtitkárnak írt jelentésében kedvezőbbnek ítélte a magyarországi katolikus egyház helyzetét és működésének feltételeit az 1848 előtti állapotokhoz képest.

A Jó és Olcsó Könyvkiadó Társulat fölvette a Szent István Társulat nevet. Elnöke gr. Károlyi István volt.